Kuopion Kalatuote Oy

Wanhanajan

Tuotteitamme viedään jo kolmeen maahan ja vuonna 2017 on tulossa kolme vientimaata lisää. Ulkomailla ja kotimaassa asiakkainamme ovat parhaat ravintolat, herkkukaupat sekä laadukkaista valikoimistaan tunnetut vähittäiskaupat.

 

Erottuaksemme markkinoilla laadukkailla ja maailmallakin palkituilla tuotteillamme, olemme tuoneet markkinoille uuden Wanhanajan tuoteperheen. Tuotteet valmistetaan, kuten kaikki muutkin, ainoastaan tuoreista jäädyttämättömistä raaka-aineista. Koskapa yksinkertaiset asiat ovat mielestämme parhaita, ovat myös valmistusmenetelmämme perinteisiä eivätkä tietokoneet voi korvata ammattitaitoista henkilökuntaamme. Tuotteet pakataan aidolle suomalaiselle koivupäreelle.

Kuopion Kalatuotteen tuotantopäällikkö Markku Ylihärsilä oppi perinteisen kylmä- ja lämminsavustuksen työskennellessään Suomen lapissa 1991-94. Näin valmistetun kylmäsavulohen valitsi tunnettu suomalainen herkkukauppaketju kaikkien suomalaisten valmistajien joukosta parhaaksi jo vuonna 1992.

 

1990-luvun puolivälissä Kuopion Sorsasaloon rakennettiin tuotantotilat, kiviuuni kylmäsavustusta varten, perinteinen savustusuuni ja loimutuslaitteisto. Yli 20 vuoden toiminnan aikana olemme hioneet tuotantomenetelmiämme, ja erimakuisia tuotteita on valikoimissamme kymmeniä. Kaiken kaikkiaan valmistamme asiakkaillemme kuukausittain lähes 300 erilaisia tuotetta.

International Taste and Quality Instituten arvostelutilaisuus järjestetään vuosittain Brysselissä. Raati koostuu eri maiden huippu keittiömestareista ja sommeliereistä. Tämä maailman arvostetuin raati arvostelee vuosittain puolueettomassa sokkotestissä tuhansia elintarvikkeita jakaen niille kultaisia tähtiä, jos katsovat tuotteen sellaisia ansainneen. Mikäli 70-80 % tuomareista arvioi tuotteen loistavaksi, myönnetään sille 1 kultainen tähti. 80-90 %:n kannatus tuo 2 kultaista tähteä ja 90-100 % saanut tuote saa 3 kultaista tähteä. Vuonna 2015 osallistuimme kahdella tuotteella, jotka molemmat saivat ainoina kalajalosteina maailmassa kultaisia tähtiä, 2 kappaletta kumpikin. Vuonna 2016 arvosteltavaksi lähetimme kolme tuotetta, jotka saivat tähtiä 1 – 3 kappaletta. Kiviuunissa kylmäsavustettu kirjolohifileemme sai näitä haluttuja ja arvostettuja tähtiä 3 kappaletta, ollen näin ensimmäinen ja ainut lajissaan kautta aikojen. Wanhanajan-tuoteperheen tuotteista on neljä jo palkittua.

Tutustu koko tuoteperheeseemme täältä!